Vores Bedste opskrifter

 

Indhold
Créme Brûlée
Gammeldags rabarberkage
Hanne's superboller
Løgtærte med tomat
Rød kyllinge-karry
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Créme Brûlée

Ingredienser:
4 æggeblommer
5 dl piskefløde
65 g. sukker
65 g. rørsukker til karamelisering
1 vaniljestand

Fremgangsmåde:
Skær vaniliestangen op og skrab kornene ud. Varm fløden op under svag varme og tilsæt vanilie. Varmen får vanilien til at afgive smag. Fløden må ikke koge.
Rør æggeblommer og sukker sammen til en ”æggesnaps”. Hæld derefter 1 dl af den varme fløde i, og rør godt sammen. Når æggesnaps og fløde er blandet, kommes resten af fløden i. Rør godt rundt.
 
Fjern luftbobler fra blandingen. Brug en ske eller varm boblerne væk med en crème brûlée-brænder.
 
I ovnen
Hæld blandingen i små, ildfaste skåle. Sæt skålene i bradepanden, og fyld den med kogende vand, så det når op til midt på skålene. Vandet sikrer, at temperaturen omkring skålene ikke bliver for høj.
Sæt bradepanden med skålene i ovnen i ca. 35 min. ved 170 grader. Sæt bradepanden midt i ovnen.
 
Karameltop
Crème brûléen er færdig, når den føles lidt fast. Den kan stadig godt se for flydende ud, når den tages ud af ovnen, men den bliver mere fast, når den køles.
Køl cremen ned i køleskab i 4 timer. Cremen skal være helt kold, og skal serveres kold.
Drys rigeligt med sukker på toppen af cremen, og ryst det overskydende af, så der kun ligger det tilbage, som sætter sig. Varm sukkeret op med en crème brûlée-brænder. Gør det ad flere omgange. Sukkeret skal danne en mørkebrun karamel top.
 
Server
Server cremen, mens den endnu er kold, og toppen er lun, sprød og lækker. Pynt evt. med lidt friske bær.

 

Tilbage til toppen

 

 

Gammeldags rabarberkage

Ingredienser:
Dej
175 g. smør
100 g. sukker
2 spsk. vanillesukker (efter vores smag gerne lidt mindre /jn)
1 knsp. salt
3 æggeblommer
250 g. mel
2½ tsk. bagepulver
5-6 spsk. mælk
 
Marengs
3 æggehvider
200 g. sukker
100 g. valnødder
600 g. rabarber

Fremgangsmåde:
Blødt smør, sukker, vanillesukker og salt røres godt sammen og tilsættes æggeblommerne. Mel og bagepulver sigtes sammen og kommes i massen skiftevis med mælken.
Rabarberne vaskes, skæres i stykker på 2-3 cm og lægges til tørre på et viskestykke. Æggehviderne piskes stive og lige efter lidt tilsættes sukkeret. Rabarber og nødder vendes i marengsen.
Dejen presses godt sammen i bunden af en smurt form og marengsen fordeles ovenpå.
Kagen bages i bunden af ovnen ved 175 grader i 55 minutter. Hold øje med marengsen ikke bliver for mørk. Kan evt. dækkes til med staniol efter 10-15 minutter. (Kagen kan også bages i en lukket kuglegrill /jn)
Serveres med flødeskum eller creme fraiche.

 

Tilbage til toppen

 

Grønsagstærte

Ingredienser:
Dej
175 Gram Mel
100 Gram Smør/magarine
1/2 Teskeer Salt
2 Spiseskeer Ymer eller cremefraiche

Fyld
Bacon i tern
Sød chilipulver
Porrer i skiver
Champignon i skiver eller kvarte
Broccoli i små buketter
- eller andre grønsager efter smag og behag
Tomat i skriver
Salt, peber, basilikum
2 Stk Store eller 3 små æg
2 Deciliter Fløde
250 Gram Reven ost (1 pose mozzerala)

Fremgangsmåde:
Hak mel og smør grymet med kniv eller food processor. Tilsæt salt og saml dejen med ymer. Læg den køligt en times tid (behøver den ikke, men bliver ikke dårligere af det).
Steg bacon sammen med den søde chilipulver på en pande og stil til side. Brug den afsmeltede fedt fra baconen til at stege champignon og herefter de andre grønsager af i (det steges af for at undgå vandet i grønsagerne gør tærten snasket og usammenhængene).
Pist æg, fløde/mælk, salt og peber.
Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform. Fordel bacon og grønsager i tærten. Fordel tomatskiverne på tærten, drys med basilikum og hæld æggeblandingen over.
Bag tærten 30-40 min. ved 200-210 gr midt i ovnen - cirka halvejs drysses revet ost over. Kan serveres lun såvel som kold, evt. med en dressing af lidt ymer 1 halvt løg og en halv tomat.

 

Tilbage til toppen

 

Hanne's superboller

Ingredienser:
850 g. mel
150 g. margarine
75 g. sukker
2 æg
1 knivspids salt
75 g. gær
4 dl. Mælk

Fremgangsmåde:
Gæren udrøres i lunken eller kold mælk.
Margarinen smuldres ellers røres ud i ¾ af melet, så det ligner revet ost.
Tilsæt de øvrige ingredienser og den udrørte gær.
Dejen æltes eller røres godt igennem. Tilsæt evt. mere mel, så dejen slipper.
Dejen sættes til hævning i 30-40 minutter på et lunt sted.
Form dejen til 24-30 boller og lad dem hæve i 30 minutter.
Bages midt i en almindelig ovn ved 200 grader i 10-12 minutter. I varmluftovn ved 170-180 grader i 12-15 minutter.

 

Tilbage til toppen

 

Løgtærte med tomat

Ingredienser:
Dej
175 Gram Mel
100 Gram Smør/magarine
1/2 Teskeer Salt
2 Spiseskeer Ymer

Fyld
3 Stk Løg
1 Spiseskeer Smør
4 Stk tomater
Salt, peber, basilikum
2 Stk Store eller 3 små æg
2 Deciliter Fløde
250 Gram Reven ost (1 pose mozzerala)

Fremgangsmåde:
Hak mel og smør grymet med kniv eller food processor. Tilsæt salt og saml dejen med ymer. Læg den køligt en times tid.
Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform. Prik dejbunden og sæt formen 15 min. i køleskab. Skær pillede løg i skiver og damp dem 2 min. i smør over svag varme. Skær tomaterne i skiver og drys dem med salt, peber og klippet basilikum (tørret kan også bruges).
Læg tomater og løg i tærtebunden pisk æggene med fløde, salt og peber og hæld æggemassen i tærtebunden. Drys reven ost over og bag tærten 30-40 min. ved 200-210 gr midt i ovnen. Serveres lun, evt med en dressing af lidt ymer 1 halvt løg og en halv tomat.

 

Tilbage til toppen

 

Rød kyllinge-karry

Ingredienser:
900 gram kylling i mindre stykker (gerne underlår)
6 store fed hvidløg
3 x 1 cm frisk ingefær
2 store tomater (eller 1 dåse flåede tomater)
1 spsk. koncentreret tomatpuré
1 tsk. spidskommenfrø (stødt spidskommen kan også bruges)
4 spsk. olie
350 gram hakkede løg
4 tsk. chilipulver (eller tilsvarende frisk)
3 tsk. stødt koriander
½ tsk. stødt gurkemeje
1 lille tsk. garam masala
salt
6 dl. kyllinge-fond eller -bouillon
1 tsk. cider-eddike

Fremgangsmåde:
Blend hvidløg sammen med ingefær, tomat, tomatpuré og spidskommenfrø.

Varm olien i en gryde og steg løgene, til de er gyldne. Kom chili i, tæl til 5 og tilsæt så ½ dl. vand og rør godt rundt. Bring det i kog og tilsæt koriander- og gurkemejepulver og rør konstant i 1 minut. Kom garam masala i og dryp med lidt vand. Rør grundigt og sauter i 1 minut.

Kom kylling i sammen med salt og suter kødet i krydderierne i 5 minutter, mens du rører, så krydderierne ikk sætter sig fast i bunden af gryden. Efter 3 minutters forløb rører du tomatblandingen i. Efter yderligere 2-3 minutter kommer du kyllingefonden i og lader retten koge til kyllingen er mør. Rør så eddiken i og kog det i 1 minut.

 

Tilbage til toppen